martes, 30 de septiembre de 2014

CURSA DE LA MERCÈ 2014

                 La 35a edició de la Cursa de la Mercè, que diumenge 28  es va disputar a Barcelona sobre un recorregut urbà de 10 quilòmetres, va batre el seu rècord de participació amb divuit mil corredors en la línia de sortida, el límit màxim fixat per l'organització.
                  La cursa barcelonina és la tercera de la Challenge BCN 10 km. 2014-15, que consta de 15 proves a la ciutat i que es va iniciar el passat 7 de setembre amb la Cursa del Barça i finalitzarà el 7 de juny del 2015 amb la Cursa de La Maquinista.
                   Els organitzadors han destacat l'augment d'inscripcions, quasi dos mil corredors més que el 2013, amb un 31 per cent de dones (5.500), i que van haver de tancar les inscripcions diversos dies abans de la data prevista ja que es va assolir el límit que permet la logística de la prova.
                  Els favorits d'aquesta edició són el lloretenc José Luis Blanco (La Sansi), que als seus 39 anys s'ha proclamant campió de Catalunya de 10.000 i té una millor marca en la distància de 30:18, i la seva companya d'equip, la marroquina Hasna Bahom, de 34 anys i actual campiona de Catalunya de Mitja Marató.
                 Els rècords de la prova els posseeixen Moustafa El Younes, amb un temps de 29:35 (2006) i Isabel Eizmendi amb 34:15 (2004).
                El caràcter solidari de la Cursa de la Mercè es manté de nou en aquesta edició, ja que la inscripció de 5 euros es destina íntegrament a entitats sense ànim de lucre que tinguin per objectiu ajudar En aquesta edició, les entitats beneficiàries d’aquesta acció seran: Associació Catalana per al Parkinson, Iniciatives de Solidaritat i Promoció B-Raval, la Fundació Soñar Despierto, la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, la Fundació Pasqual Maragall, la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere, l’entitat Salut Mental Catalunya, la Fundació ADANA, i el grup Voluntaris 2000.
Per aquest motiu, córrer per la Mercè és córrer per una bona causa, i allà estaba en Jordi Picornell en representació del Centre Excursionista Jonquerenc, que amb un temps de 47 minuts i 44 segons va acabar en la posición 2702. (Molt bé Jordi )