sábado, 17 de noviembre de 2012

2a Cursa de Muntanya de Girona

La segona edició de la Cursa de Muntanya es va consolidar ahir com a una de les activitats de les Fires de Girona i com a prova de referència en el calendari de la modalitat, amb una participació de 750 atletes en les tres distàncies –l'organització va completar totes les inscripcions que havia ofert–, les de 24 i 12 quilòmetres, amb sortida i arribada a Sant Domènec i la de 55, que era una novetat en aquesta segona edició i que va recórrer les Gavarres des de Palamós fins a Girona.
En la modalitat que va tenir més participants, la de 24 quilòmetres i 2.800 metres de desnivell, amb el santuari dels Àngels com a punt més alt, Marc Pinsach va repetir el títol obtingut l'any passat, amb molta autoritat, i va confirmar la seva condició de millor especialista de la demarcació amb més d'un minut d'avantatge sobre el segon en una cursa marcada per la intensa pluja. Molts dels corredors que van arribar en els vint primers llocs van tenir caigudes, però totes van ser ateses pels serveis mèdics que es trobaven a l'arribada i no se'n va haver de lamentar cap de gravetat. Anna Viñolas, del CN Banyoles, va guanyar en la categoria femenina.

En la prova de 12 quilòmetres (800 metres de desnivell i el Puig Estela com a punt més alt) un altre atleta que competeix en l'àmbit internacional, Just Sociats, es va apuntar la victòria pràcticament amb un coast to coast. Maria Àngels Saló va ser la més ràpida en completar el recorregut curt.

Jordi Serra va estrenar el palmarès de la modalitat que completava la distància entre Palamós i Girona, superant el massís de les Gavarres que separen les dues poblacions: Fitor, la Ganga, Santa Pellaia i els Àngels; amb 4.000 metres de desnivell. Els participants van sortir de matinada amb autocars de l'organització i a les vuit del matí van començar un recorregut que Serra va completar passant pel bell mig d'un passadís que formava el públic. Berta Romero, que havia guanyat la Catedral Sprint de dissabte, va ser la millor de les vuit dones que van completar la cursa d'ultra-distància.

Per part del Centre Excursionista Jonquerenc va participar en Jordi Llosa amb un temps de 2:57:28, en el lloc 164.