domingo, 10 de julio de 2011

TRAVESSA A PORTBOU 2011

Aquesta travessa organitzada com sempre pel Centre Excursionista Jonquerenc, ha estat una de les més concorregudes de la seva història. Més de 40 persones la van fer a peu o corrents i més de 60 van rebre els participants a la platja de Portbou. Al grup que va sortir de la Jonquera el divendres s'hi van anar unint més persones des de Cantallops i des de La Tanyareda (Puig Neulós) fins el dissabte a la tarda.

El temps va ser excepcionalment bo, amb sol i una mica de ventet de tramuntana fresquet. Com sempre, vistes excepcionals de la plana de l'Empordà, del Rosselló, de Banyuls i del Cap de Creus. Divendres, sopar i dormir al Coll de la Tanyareda. Dissabte, dinar i migdiada a "la bassa", sopar i dormir al Coll del Torn. Diumenge, dinar a Portbou. La nota negativa va ser que un dels participants va patir un petit accident, quan l'Imma va fer-se un trau amb una punta de bruc del camí que baixa del Pic Sallifort al Coll de Banyuls. Però el seu esperit esportiu i l'afany d'acabar la travessa va fer que, un cop cosit el trau, tornés per reprendre l'excursió. La nota positiva, però, és l'èxit de públic i l'assistència de molts nens i joves que asseguren el relleu de la travessa. A més, cal destacar i agrair l'assistència que vam rebre al Coll de Banyuls, en forma de xíndries i refrescos.

Al Coll del Torn es va unir al grup els últims participants, que havien sortit del Puig Neulós havent dinat. Abans d'arribar a Portbou, se'ns van unir un grup de quatre corredors de La Jonquera que van fer la travessa corrents, els "runners".
Després de l'arribada a Portbou, cap a migdia, i la tradicional fotografia sota el pont del ferrocarril, vam poder fer un bany fresquet i un bon refrigeri al passeig marítim de Portbou.

Travessa portbou fotos:

http://www.flickr.com/photos/centreexcursionistajonquerenc/sets/72157627121404496/with/5904120469/

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=SiPtdnMfVck&feature=mfu_in_order&list=UL

FOTOS I VIDEO: Fotografía Falgués (Josep Ribas i Pallisera)

L’ARTICLE: L’he tret dels nostres companys de XIRUCA I FORQUILLA (Perdoneu per la meva vagància, i gràcies)