sábado, 16 de julio de 2011

CURSA PEDRAFORCA-SALDES 2011

Cursa Pedraforca - Saldes 2011


Diumenge 10 de Juliol. De nou la cursa del Pedraforca ha estat espectacular, molt disputada i amb una elevada participació (304 inscrits). La mítica muntanya berguedana ha estat escenari una vegada més de la cursa puntuable per a la Copa Catalana de Curses de Muntanya. Aquesta és una de les proves més especials del calendari, sobretot per la dificultat tècnica del seu recorregut.

A les 9 del matí es donava la sortida des del poble de Saldes, i els 300 corredors i corredores han començat a córrer per terreny suau fins que una exigent pujada els portava fins al mirador de Gresolet, punt habitual de sortida de l'ascensió al Pedraforca. En pocs minuts han arribat al refugi Lluís Estasen. A partir d'aquí un sender en fort pendent portava els participants a la part més dura de la cursa, la grimpada a la Canal del Verdet. En aquest punt cal utilitzar les mans i grimpar per terreny vertical i aeri fins assolir el cim nord del Pedraforca, i seguint la cresta grimpant i desgrimpant fins al cim.

Un any més corredors i excursionistes han compartit la màgia d'una muntanya molt especial, tant per la seva particular forma com per la dificultat del recorregut amb una llarga grimpada i la temuda baixada per la tartera. L'entitat organitzadora, Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà fa una valoració molt positiva d'aquesta sisena edició de la cursa, en què les inscripcions s'havien estotat des de feia molt de temps.

Degut a les peculiars característiques del recorregut d’aquesta cursa amb una dificultat tècnica elevada, l’entitat organitzadora L’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, demanava a la seva pagina web (http://www.mountainrunners.eu/index.php/cursa-pedraforca-saldes-2011) a tota la gent interessada en participar-hi que abans de fer la inscripció valoresin les seves possibilitats per poder fer la cursa. És molt important tenir una bona condició física i saber que el recorregut té trams difícils, com una llarga grimpada i la baixada per la tartera. La prova amb un recorregut de 14,2 Km, i un desnivell de 1.298 m, està considerada la més alpina de la Copa Catalana de Curses de Muntanya en què cal dominar totes les tècniques: pujada dura, baixada molt tècnica i fins i tot grimpada. Es puja el mític Pedraforca!



Per part del Centre Excursionista Jonquerenc han participat la parella formada per en Jordi Picornell Mach, amb un temps de 3 h 1 min 39 seg, classificat el 218, i la Jessica Garrote Arjona amb un temps de 3 h 17 min 5 seg clasificada 16ena a la general de dones.

Classificasió general:
http://www.mountainrunners.eu/index.php/classificacions-pedra



Carrera Pedraforca - Saldes 2011


Domingo 10 de Julio. De nuevo la carrera del Pedraforca ha sido espectacular, muy disputada y con una elevada participación (304 inscritos). La mítica montaña bergadana ha sido escenario una vez más de la carrera puntuable para la Copa Catalana de Carreras de Montaña. Esta es una de las pruebas más especiales del calendario, sobre todo por la dificultad técnica de su recorrido.

A las 9 de la mañana se daba la salida desde el pueblo de Saldes, y los 300 corredores y corredoras han comenzado a correr por terreno suave hasta que una exigente subida los llevaba hasta el mirador de Gresolet, punto habitual de salida de la ascensión al Pedraforca. En pocos minutos llegaron al refugio Lluís Estasen. A partir de aquí un sendero en fuerte pendiente llevaba a los participantes a la parte más dura de la carrera, la escalada en la Canal del Verdet. En este punto hay que utilizar las manos y trepar por terreno vertical y aéreo hasta alcanzar la cima norte del Pedraforca, y siguiendo la cresta trepando hasta la cima.

Un año más corredores y excursionistas han compartido la magia de una montaña muy especial, tanto por su particular forma como por la dificultad del recorrido con una larga trepada y la temida bajada por la tartera. La entidad organizadora, Asociación Deportiva Mountain Runners del Berguedà hace una valoración muy positiva de esta sexta edición de la carrera, en que las inscripciones se habían estotat desde hacía mucho tiempo.

Debido a las peculiares características del recorrido de esta carrera con una dificultad técnica elevada, la entidad organizadora La Asociación Deportiva Mountain Runners del Berguedà, pedía a su página web (http://www.mountainrunners.eu/index.php / carrera-Pedraforca-saldes-2011) a toda la gente interesada en participar que antes de hacer la inscripción valoraran sus posibilidades para poder hacer la carrera. Es muy importante tener una buena condición física y saber que el recorrido tiene tramos difíciles, como una larga escalada y la bajada por la tartera. La prueba con un recorrido de 14,2 Km., y un desnivel de 1.298 m, está considerada la más alpina de la Copa Catalana de Carreras de Montaña en la que hay que dominar todas las técnicas: subida dura, bajada muy técnica e incluso escalada . Se sube el mítico Pedraforca!

Por parte del Centro Excursionista Jonquerenc han participado la pareja formada por Jordi Picornell Mach, con un tiempo de 3 h 1 min 39 seg, clasificado el 218, y Jessica Garrote Arjona con un tiempo de 3 h 17 min 5 seg clasificada 16 ª en la general de mujeres.
Classificasió general:
http://www.mountainrunners.eu/index.php/classificacions-pedra