miércoles, 1 de septiembre de 2010

CARROS DE FOC (Sky Runner)

de Izq.a derecha: Josep,José Manuel, Carlos,José Antonio
El passat 27 d'agost a les 10:42 AM, quatre membres del Centre Excursionista Jonquerenc començàvem la nostra nova aventura, Carros de Foc en la modalitat SKY RUNNER, que consisteix a passar pels nou refugis guardats que hi ha dins del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. La travessa discorre en la seva totalitat per un terreny d'alta muntanya, on els blocs de granit, pedreres i camins es barregen en un recorregut que salva un desnivell acumulat de 9200 metres i 55 km de distància. L'itinerari no disposa d'un marcatge especial, en unes zones hi ha marques pintades del GR11, en altres unes estaques de fusta, però gairebé en la seva totalitat es segueix el camí gràcies als munts de pedres (fites) que altres muntanyencs van construir abans que nosaltres.L'alçada mitjana de la travessa és de 2.400 m, i el punt més alt del recorregut es el coll de contraig de 2745 mts.Es imprescindible portar mapa.
El recorregut es pot començar pel refugi que es vulgui, però sempre cal acabar al refugi d'inici i en menys de 24 hores, per obtenir el títol de Finisher, és imprescindible segellar el forfet en tots els refugis de pas.
La Sky Runner és prova puntuable per al Ultra Trail del Montblanc (que és el nostre objectiu per a l'any que ve si tot va bé).
Pel Centre Excursionista Jonquerenc vam participar:
Josep Penalva Solà, Carles Plana Olivet, José Manuel Garrote Arjona i José Antonio Moreno Salazar, amb un temps tots de 21 hores i 18 minuts, després d'haver-nos perdut i fer 17 km més dels 55 km que l'organització diu que té el recorregut .
¡¡¡ SALUDOS!!! al grupo de vascos que a pesar de llevar un sherpa sin frontal solo se perdieron unas diez veces que nosotros sepamos (jejejej), a la pareja formada por Rafael y el vasco que hacían la sky runner plus, al Venezolano que encontramos con una pájara y que le ayudemos en lo que pudimos, a todos los que en su momento nos ayudaron a seguir el camino, a los taxistas que nos subieron y bajaron del refugio que fueron muy agradables (a pesar del sablazo), y al personal del Refugio Amitges que nos trataron muy bien y nos hicieron sentir como en casa , gracias a todos.

Més fotos a Más información:


 

Ja hem tenim un
                                               
Alguns es van quedar al camí.




Un descans merescut

Hem fet un cim.

Encara riuen



Ja no riuen



Vinga pedres fins als ...

"Que majo"

A l'Agost i trepitxan neu (mola)

Més pedres

¡Buf , no hem queda res!




Ohhhhh "que gustirrinin"





Això és una "fita"
Coll de Contraig
Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh